Kečup

22. října 2017 v 1:10 |  Zavařování apod.
Domácí kečup je jedna z letošních novinek, co jsem vyzkoušela. Určitě doporučuji všem, co mají červených plodů plnou zahradu nebo aspoň chuť na něco prima nekomerčního a bez náhražek. Rovnou házím recept:

1,5kg rajčat
0,25kg cibule
2dl octa (nebo méně)
20dkg cukru
1PL soli
5 bobkových listů
Provařit cca 2h, rozmixovat, propasírovat, dovařit do zhoustnutí, horké do sklenek a pro jistotu zavařit. Pak už jen dobrou chuť.






 


Komentáře

1 VendyW VendyW | E-mail | Web | 22. října 2017 v 8:06 | Reagovat

Tak to asi až příští rok. Rajčata jsem měla sice svoje, ale jen dvě sazenice a to stačilo bohatě na spotřebu bez kupování, ale ne na nějaké další zpracování ve "velkém" :-)

2 Erin Blood Moon Erin Blood Moon | Web | 22. října 2017 v 15:46 | Reagovat

Ten vypadá chutně

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama