Kladdkaka

20. srpna 2016 v 16:12 |  Dobroty
Kladdkaka je báječná "věc" - někteří již znáte, ale všichni se nejdřív dejme do správné nálady pár vzpomínkovými obrázky na předloňské Švédsko:








Moc milé vzpomínky ♥ A copak je po příjemné procházce ještě příjemnější? Přeci výborný koláč - a stylově právě švédská Kladdkaka.


Tady recept, kdo by chtěl zkusit:

200g másla - rozpustit a nechat mírně vychladnout

300g cukru krystal
4 velká vejce - přidat a dobře rozmíchat

120g hl. mouky
70g kakaa (holandského typu)
špetka soli - vše dobře promíchat nebo pomaleji mixovat

Nalijeme do dortové nebo koláčové formy (24cm) a pečeme 20min na 175° - v originále má být jeho střed mazlavý, nedopečený, my ho ale máme raději propečený komplet. Podáváme sypaný moučkovým cukrem a se šlehačkou nebo zmrzlinou.


Již dva roky ho čas od času pečeme - obsahuje poměrně dost kakaa a tudíž není přeslazený, ale právě tak akorát na velké pochutnání třeba s dobrou kávičkou. Určitě vyzkoušejte.


Dobrou chuť a příjemné procházky v nadcházejícím babím létě.

 


Komentáře

1 Marie Marie | 20. srpna 2016 v 19:54 | Reagovat

Slávko, koláč vypadá velmi lákavě.
Určitě také vyzkouším. Posílám pozdrav. Marie :-P

2 Katka Katka | Web | 21. srpna 2016 v 13:56 | Reagovat

Koláč je parádní, ale to Švédsko, tam bych jednou chtěla.....

3 VendyW VendyW | E-mail | Web | 24. srpna 2016 v 22:24 | Reagovat

Chmmm, to vypadá hodně chutně, kakaové věci nebo čokoládové mám ráda, klasika je Sachr. A pak na ně kopu pravé farmářské šlehačky! ;-)

4 Světluška 77 Světluška 77 | 3. září 2016 v 10:05 | Reagovat

Ahoj holky, díky za návštěvu :-) Koláč zkuste, je výbornej a to ani nemívám farmářskou šlehačku ... ta musí být božská ♥

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama