Před pár dny jsem vložila obrázek vařící se marmelády s otázkou, co by asi tak mohla obsahovat za základní surovinu.

Dneska jsem prozrazovací článek ještě rozhodně neměla v úmyslu, ale Ajka hádala tak vytrvale, až jsem se pro něj rozhodla a než jsem vyždímala poslední kousek energie z baterky ve foťáku a blikla jediný možný snímek - ona to dokázala. Uhádla, že marmeláda je:

opravdu CIBULOVÁ.
Je spíše pikantní sladkokyselá k masu apod. Zatím jsem se neodvážila ji rodině naservírovat, ale umím si ji představit třeba i jen s bramborem. Co se procesu výroby týče, pusťte se do ní, až si budete chtít pořádně poplakat za teplého dne, kdy můžete půl dne větrat oknem dokořán. A to dvojnásob zdůrazňuji, protože nejenže se jedná o kilo krájené cibule, ale navíc se vaří v octu. Doma byla cítit ještě asi týden po vaření ... ale já mám sladkokyselé ráda a rodina si nijak extra nestěžovala :-) A ještě jednu sklenku mám v lednici - pro představu, kolik jí je z kila cibulky, asi půl kila cukru a půl litru octa (já teda dala 0,25 octa a 0,25 vody. Na přesný recept se raději mrknu, kdyby měl někdo zájem.