Dýňová kaše

18. srpna 2012 v 21:06 |  Dobroty
Když občas narazím na pěknou dýni, vždycky si vzpomenu, jak jsem kdovíkde četla, že právě dýně hokaido jsou moooc zdravé. Snad si druh nepletu a snad měl již neznámý zdroj pravdu ... tak nebo tak dýni sem tam koupím, a pak přemýšlím, co vlastně s ní. Tentokrát mě napadla bramborovo-dýňová kaše. Dýni jsem nejdřív asi 15 minut vcelku pekla, aby šla oloupat, mezitím oloupala brambory, ty dala vařit. Poté očistila dýni a také jsem ji dovařila. Úplně stačilo dalších cca 15minut - no pak klasika všechno smíchat do jednoho kastrolu, přidat máslo, svařené mléko a sůl a rozmixovat. Měla nádhernou barvu a byla vynikající. Protože dýně bylo dost, druhou polovinu jsem jen opekla na pánvičce. Nemůžu říct, že by manžela tahle večeře uspokojila :-), chlapům holt přihodíme kousek masa a je to.






 


Komentáře

1 ajka ajka | Web | 18. srpna 2012 v 22:21 | Reagovat

nóóó.... u nás by tahle večeře neuspokojila nikoho, ale zase jsem z ní dělala džus, a ten prošel :-D

2 Šárka Šárka | 19. srpna 2012 v 8:04 | Reagovat

U nás se dýně Hokaido dělá na několik způsobů, nejraději máme polévku a hranolky http://somktosom.blogspot.cz/2012/08/pecene-cuketove-hranolky.html :-)

3 Světluška 77 Světluška 77 | 19. srpna 2012 v 21:17 | Reagovat

Hele - Ajko - není možný, taková dobrá večeře :-)) a Šári, děkuji za tip, taky vyzkouším a ráda zas zajdu na inspiraci k Tobě.

4 umaculky umaculky | 25. srpna 2012 v 14:16 | Reagovat

Ahojky, dýni jsem jedla jen jednou, jako dospělá a byl to kompot od babičky a hrozně mi nechutnal. I když musím přiznat, že je mi líto když nemám odvahu a chuť ji ochutnat znova a jinak. Ale máš moc pěkný talíř, hrozně se mi líbí i když je do modra :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama