Tibetská houba

10. listopadu 2011 v 22:43 |  Vyzkoušené alternativy
Jedná se o měkkou smetanově bílou houbičku, která v mléce spouští kvasný proces jehož výsledkem je chutný a moc moc zdravý kefír. Jednou za 24h se kefír slije přes menší cedník, čistou vodou vymyje sklenice, může a nemusí se propláchnout i samotná houba. Vloží se zpět do sklenice, zalije čerstvým mlékem a přikryje gázou nebo pap. ubrouskem. Hlavně při manipulací s ní nepoužíváme žádný kov - jen sklo, dřevo, plast. Za jeden den máme opět novou dávku. Údajně má až téměř zázračné účinky na zdraví, což nemohu posoudit, ale kefír je dobrý a cítím se po něm skvěle :-))


 


Komentáře

1 ajka ajka | 11. listopadu 2011 v 2:31 | Reagovat

tak to jsem ještě nezkoušela....

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama